E-naslov:    Geslo:   

Dobro je vedeti

SPOŠTOVANI UPORABNIKI POČITNIŠKIH STANOVANJ SVIZ

Položnic ne popravljajte, prav tako ne pišite novih. Za morebitne spremembe, povezane z bivanjem, nas pokličite po telefonu 01 244 09 15 v času uradnih ur, tj. vsak delovni dan od 9. do 11. ure ter od 13. do 15. ure.
Prosimo, da ne premikate pohištva, ker se tako lahko povzroča škoda in s tem večajo stroški vzdrževanja.

 

V lasti Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije je že 34 počitniških stanovanj. Velika večina članic in članov, ki letujejo v njih, je zadovoljnih z urejenostjo in opremljenostjo. Da bi ostalo tako tudi v prihodnje, spoštovani uporabniki, si želimo, da upoštevate naslednje:

1. Gostje v naših stanovanjih se menjajo vsak teden in med njimi so tudi taki, ki iz različnih razlogov – tudi zdravstvenih – v bivalnih prostorih ne prenesejo domačih živali, zato prosimo, da v počitniška stanovanja ne vodite psov, mačk ... Prav tako prosimo, da v prostorih ne kadite, vanje ne vozite koles, ne vstopate z rolerji …

2. Lepo prosimo, da najemniki ob koncu letovanja v stanovanjih ne puščate ostankov hrane, praznih steklenic, časopisov in podobnega. Čeprav je to zapisano že v navodilih o uporabi stanovanj, se to občasno še zmeraj zgodi.

3. Po končanem letovanju morate uporabniki bivalne prostore – v kuhinji tudi uporabljeno posodo – in sanitarije za seboj počistiti.

4. Vsa stanovanja so opremljena »za uporabo«, s seboj morate prinesti le posteljnino (rjuhe in prevleke za vzglavnike).

5. V času ogrevalne sezone pustite v stanovanjih, ki se ogrevajo individualno, ob odhodu termostate nastavljene na 15 stopinj Celzija. V tem primeru ne izklapljajte varovalk.

6. Stanovanja nam uspe pregledati le nekajkrat na leto in takrat tudi nadomestimo manjkajoči drobni inventar. Da uporabniki ne bi ostali brez ustrezne posode, pribora ali podobnega, mora vsak, ki karkoli poškoduje, že med letovanjem to nadomestiti z enakim ali podobnim kosom.

7. Sosedi ali upravljavci naših stanovanj nam večkrat sporočijo, da so dopustniki ob odhodu pustili odprta okna, naoknice, prižgane luči ... Prosimo, da ste pri zapuščanju stanovanj na to dovolj pozorni.

8. Mnogi članice in člani nas sprašujete, kaj vse zajema dnevni najem stanovanja, zato ne bo odveč, če to še enkrat zapišemo: brezplačno vstopate v bazene v Moravskih Toplicah (na vsako stanovanje pripadajo največ štiri vstopnice), v Termah Banovci (štiri vstopnice pri stanovanju AP-36 in tri vstopnice pri AP-17 in AP-18), Termah Olimia (dve vstopnici pri stanovanjih K-37A in K-37B, pri stanovanjih H-1, H-11, H-13, I-25 in B-33 pa štiri vstopnice), Termah Ptuj (največ dve vstopnici pri stanovanjih G-02, G-12, največ tri vstopnice: A-11, in največ štiri vstopnice pri stanovanju: A-13) in v Šmarjeških Toplicah (stanovanje M-7 dve vstopnici, stanovanje E-11 pa tri vstopnice). Prav tako je brezplačen vstop v bazene v Termah VIVAT (stanovanja C-31, C-32 in D-13 po dve vstopnici, B-207 in E-109 štiri vstopnice). Popusta, in sicer 20-odstotnega, pri nakupu kart za kopanje v bazenih pa ste deležni v Ankaranu. Turistična taksa ni nikjer vključena v ceno in jo mora plačati vsak sam.

9. V knjigo gostov, ki je v vsakem stanovanju, prosimo, zapišite vsaj kdo in koliko časa je bival v posamezni počitniški enoti. Za namene vzdrževanja stanovanj pa nam koristijo tudi vse druge vaše pripombe, ki jih je mogoče uresničiti. Iz knjige ne trgajte listov in ne dovolite, da bi postala prostor za izražanje otrokove domišljije. Morebitne tehnične pomanjkljivosti v samih stanovanjih nam prosim sporočite po elektronski pošti peter.penic@sviz.si oziroma nas o tem obvestite v delovnem času na tel. 01-2440-915.

10. Račun (položnica) za najem stanovanja morate poravnati pred odhodom na dopust. Za odpoved rezervacije pred odhodom (iz kakršnihkoli vzrokov) morate plačati po 5 eur za vsako odpovedano noč. Enako velja tudi za skrajševanje bivanja. Za plačilo tega zneska prejmete nov račun. Če uporabnik omogoči bivanje v stanovanju več osebam ali drugim osebam, kot jih je prijavil ob rezervaciji, se nosilcu napotnice izstavi nov račun, ob čemer se cena za nočitev zviša za 50 odstotkov (sklep IO SVIZ). Enako je tudi v primeru, kadar nosilec napotnice ne biva v stanovanju. Spremembo prijavljenih oseb ali bivanje dodatnih oseb je treba pred odhodom sporočiti upravljavcu stanovanj. Cena za najem stanovanja samo za eno noč je višja za 20 odstotkov.

11. Dopustniške dni imate pravico preživeti po svoje, vseeno pa vas prosimo, da upoštevate pravila hišnega reda, saj smo doslej na ta račun prejeli že precej pritožb.

12. Več navodil, zlasti kar zadeva uporabo ogrevalnih naprav, najdete tudi v stanovanjih. Prosimo, upoštevajte jih!

13. Pogosto se zgodi, da uporabniki naših stanovanj le-teh ne zapustijo ob dogovorjeni uri, kar botruje številnim pritožbam. Prosimo, da se držite navodil o začetku in koncu letovanja, kot so zapisana na napotnici.

14. Vpis rezervacij se v času pouka prične:

  -  prvi delovni dan po novoletnih praznikih za marec in april do prvomajskih počitnic

  -  1. marec za maj in junij do poletnih počitnic

  -  1. junija za september in oktober do jesenskih počitnic

  -  1. septembra za november in december do božičnih počitnic

  -  2. novembra za silvestrovo, januar in februar do zimskih počitnic

Če je zapisan dan sobota, nedelja ali praznik, se prenese pričetek vpisovanja na prvi delovni dan.

Ob koncu se zahvaljujemo vsem tistim, ki s svojim odnosom pomagate, da ostajajo stanovanja urejena in lepo vzdrževana. Splošna ocena je vsekakor zelo dobra in tega smo najbolj veseli!

  

Peter Penič,

upravljavec počitniških stanovanj SVIZ

 

 
back to top back to top